E-Learning

Az e-learningről általában

Modern, gyors, kényelmes és hatékony webes távoktatási módszer Tananyagból és a tanulást könnyítő keretrendszerből áll
A tananyag: az interaktív animációk, multimédiás elemek és szituációs gyakorlatok segítségével könnyen boldogulsz, és hamar megjegyzed a sikeres vizsgához szükséges információkat

E-Titán keretrendszer: a kényelmed érdekében, az egyéni belépési kódod alapján tárolja, hogy hol tartasz a sikeres vizsga felé vezető úton, az e-learning végén pedig tanfolyam igazolást ad, amivel vizsgázhatsz

Nincs szükséged könyvekre, hiszen az e-learning elektronikus, digitális úton közvetíti a számítógépedre a tartalmakat
Nem véletlenül egyre elterjedtebb világszerte, miért pont te maradnál ki?

Mi szükséges hozzá?

Az e-learninges tanuláshoz csak egy számítógép, internetkapcsolat és egy internetes böngésző szükséges.
A tananyagok és a keretrendszer az e-learning szolgáltató informatikai rendszerén vannak telepítve, amit egy számítógép internetböngészőjén keresztül lehet elérni.
Így a tanuláshoz nincs szükség sem speciális szoftverek telepítésére, sem mély informatikai ismeretekre.

Próbáld ki most díjmentesen!

(A bemutató rendszer csak korlátozott számú látogatót enged be, túlterheltség esetén türelmedet kérjük.)
Kategória Demo Tananyag Link
B http://www.e-educatio.hu/demo/b/#

Előnyök

• Az e-learning nagy előnye, hogy időben rugalmas, és nincs helyhez kötve.
• Bárhol és bármikor használható, ahol van számítógép és internetkapcsolat.
• Önállóan, mégis ellenőrzötten és szabályozottan, saját időbeosztás és tempó szerint lehet előre haladni, a tanulást bármikor meg lehet szakítani, majd folytatni tovább.
• Interaktív módon lehet tanulni, életszerű példák és szimulációk segítségével, az informatika eszközrendszerét felhasználva.
• Az egyik legfontosabb jellemzője az interaktivitás: az oldalak közti navigációtól, a tesztek és feladatok elektronikus kitöltésén át az azonnali kiértékelésig sokféle módon használja ki az ebben rejlő lehetőségeket.

Tananyagok

Bárhonnan, bármikor, egy számítógép és internetkapcsolat segítségével el lehet érni az e-learning tananyagokat, és saját időbeosztás szerint lehet tanulni.

Az elméleti képzés három tantárgyból áll:

• közlekedési alapismeretek,
• járművezetés elmélete,
• szerkezeti és üzemeltetési ismeretek.
Az e-learning tananyagok esetében ezek a tantárgyak nem különülnek el élesen, hanem egymással szerves kapcsolatban átfogó és összefüggő ismereteket adnak át.

A keretrendszer (e-Titán)

Azonosítja a tanulót (belépés egyedi kóddal), tárolja a tananyagban történő előre haladást és a teszteredményeket.

A keretrendszer számon tartja a tananyagrészek elvégzésének sorrendjét, az előrehaladás feltételeit (pl. egyik fejezetről csak sikeres teszt esetén lehet továbblépni a következő fejezetre) és a tanulásra fordítható időt is.

Az e-learning képzést biztosító informatikai rendszer (e-Titán keretrendszer) a tanfolyam sikeres elvégzésekor létrehozza a hatályos előírásoknak megfelelő, elektronikus formátumú tanfolyam-igazolást, amit automatikusan átküld a Nemzeti Közlekedési Hatóság részére.

Ez a keretrendszer adatbázisában manipulálhatatlanul rögzíti és értékeli is a tanuló előre haladását, az ellenőrző kérdésekre adott válaszait, eredményeit és tevékenységét.

Az e-Titán keretrendszer a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti (“KRESZ”) tanfolyam támogatására használható.

Miben nyújt újat?

Új tematikára épülő tananyagok: ismertetik a szabályokat, de azon túl életszerű példákkal jobban felkészítenek a gyakorlati képzésre, összefüggéseiben mutatják meg a különböző helyzeteket, átfogó ismeretet adnak.

Kényelem: a tanuló a neki megfelelő helyen és időben tanulhat, saját ritmusában.

Folyamatos gyakorlási lehetőség: a tananyagok befejezése után (a még fel nem használt időkeretben) az elméleti vizsgáig lehet gyakorolni a teszteken, újra olvashatók a fontos részek.

Jogi háttér

Az 1988. évi I. törvény említi először az e-learninget mint képzési lehetőséget.

A “179/2011. (IX. 2.) Korm. rendelet a járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának általános szabályairól” konkrét szabályzásokat tartalmaz az autósiskolák számára, egyebek közt az elméleti képzéssel és annak távoktatásos (e-learning) formájával kapcsolatban.

Az 1988. évi I. törvény, a 179/2011. (IX. 2.) Korm. rendelet és a 24/2005. sz. GKM rendelet együttesen lehetőséget biztosít az előírásoknak és feltételeknek (pl. hatósági akkreditáció) megfelelő digitális tananyagok és a zárt rendszerű távoktatási keretrendszerek alkalmazására az autósiskoláknál.